Informasjon om vårt testtilbud

Nyhet ! Klinikk Spero introduserer PASIENTVENNLIG NASAL PRØVETAKING for både PCR og Antigen tester. Dvs kun 1-2 CM INNFØRINGSSDYBDE i stedet for pinnene som blir stukket langt inn i nesen. Nye testene minimerer uønskede reflekser som hoste eller nysing, mindre invasivt og mindre ubehag for reisende, noe som hjelper med å redusere reisendes aversjon mot prosedyren.

Vi gjør vårt beste for å oppdatere informasjonen på denne siden i henhold til gjeldene regler, men tar forbehold om at deler av informasjonen til tider kan være utdatert. Vi oppfordrer alle til å oppsøke informasjon fra ditt flyselskap eller fra offentlige kilder, som helsenorge.no, udi.no, regjeringen.no og fhi.no.

OBS! Vi tester kun personer uten symptomer! Vi henviser til det offentlige tilbudet ved mistanke om virusinfeksjon. Det samme gjelder nærkontakter uten symptomer.

HUSK munnbind når du møter opp hos oss! Dette er påkrevd både på teststasjonene og på klinikken.

Oversikt over informasjon på denne siden

Testing på Sola flyplassTilrettelegging for maritimt mannskapAntistofftest ved vår klinikkInformasjon om testene vi tilbyr


Testing på Sola flyplass

Dette avsnittet ble sist oppdatert 19. mars 2021 kl 15:00

 • På flyplassen tilbyr vi antigen-hurtigtest med svar på 15 min, antistoff-test med svar på 15 min og rt-PCR Fast Track som viser resultat etter 20 minutter (plus 5 min hands on). Det kan hende at testen blir invalid og prøven må kjøres gjennom maskinen 20 min mer. Les mer om testene.
 • Vi har åpnet for drop-in på flyplassen og Forus teststasjon, men de med timebestilling prioriteres. Det kan med andre ord ta lenger enn 20 minutter før du får svar på prøven, da vi må vente til testmaskinen blir ledig.
 • Du finner oss enkelt ved ankomstområdet på flyplassen. Familie som reiser sammen får 20% rabatt på alle tester.

Dersom det er fullt på én teststasjon kan det være ledig time på den andre. Sjekk timeboken for begge stedene så du kan bestille en time der det er minst pågang.


Testing på Forus (Gamleveien 85)

(Den 01. Juli 2021 flyttet vi til nye lokaler på Forus for å utvide testkapasitet. Ny adresse er Gamleveien 85, 4315 Sandnes. Vi har gratis parkering til alle. Klinikken ligger på bakkeplanplan og enkelt å finne fram.

Dette avsnittet ble sist oppdatert 02. Juni 2021 kl 12:16

 • Sitter du i karantene så må du testes her.
 • Adressen er Gamleveien 85, 4315 Sandnes og det er mulig å parkere gratis på parkeringsplassen.
 • På Forus tilbyr vi både den vanlige og den raske rt-PCR-testen, samt antigen- og antistoff-testene. Les mer om testene.

Dersom det er fullt på én teststasjon kan det være ledig time på den andre. Sjekk timeboken for begge stedene så du kan bestille en time der det er minst pågang.

Tilrettelegging for maritimt mannskap

Vi kan masseteste mannskap ved vår teststasjon på Forus og over hele landet. På dagtid er vi som regel fullbooket så vi foretrekker at testing av mannskap foregår på kvelden. Det tar ca 2 minutter for hver person som testes. Mannskapet kan reise tilbake etter prøvene er tatt. Svartiden avhenger litt av størrelsen på gruppen som testes, men blir som hovedregel levert samme dag og som regel få timer etter prøvene ble tatt. Større grupper kan også testes hos deres lokale / hotell. Vi har mobile lab så kan utføre både Antigen hurtigtest og PCR express over hele landet. Et team reiser med fly til dere og gruppen testes og får svar på samme dag.

Hvis hele gruppen tester negativt kan vi levere en samlet attest. Vi kan også levere individuelle attester på engelsk, f.eks hvis ansatte skal reise ut av landet.

Vennligst send navneliste med personnummer (eller D.nr./DOB hvis de er utenlandske borgere) samt firmanavn og org nr eller PO for faktura til gruppebestilling@klinikkspero.no , Vi registrerer deres ansatte i pasientjournalen og lager rekvisisjon med navnelapp på forhånd for å gjennomføre testing tidseffektivt. Vi har kapasitet til å teste 500 mannskap om dagen.


Antistoff-test ved vår klinikk

Dette avsnittet ble sist oppdatert 19. mars 2021 kl 10:50

På klinikken tilbyr vi kun antistofftesten med blodprøve som gir sikke svar. For de andre testene henviser vi til vår teststasjon på Forus (Gamleveien 85, 4315 Sandnes) eller Sola Lufthavn. Les mer om testene nedenfor.


Informasjon om testene vi tilbyr

Dette avsnittet ble sist oppdatert 26. mars 2021 kl 13:30

OBS! Vi tester kun personer uten symptomer! Vi henviser til det offentlige tilbudet ved mistanke om virusinfeksjon eller om du sitter i karantene. Det samme gjelder nærkontakter uten symptomer.

rt-PCR (24-72 timer)

 • Prøve tas fra svelg og nese på få minutter.
 • Prøvesvar leveres som regel innen en til to dager, men kan ta opp til 3 dager dersom den eksterne lab-en har det travelt. Prøver som tas før kl 14 gir vanligvis resultater påfølgende (arbeids)dag men det er ikke garantert.
 • Pris kr 1 250,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Testen er akseptert av alle land og flyselskap.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

rt-PCR Express (prøvesvar tar ca 20 minutter)

 • Prøve tas fra nese eller hals, det er opp til deg hva du foretrekker. Testen er det samme som vanlig PCR men svaret kommer raskt. Dette for at vi prioriterer deg og putter prøven i maskinen rett etter prøven er tatt. Maskinen kjører i eksakt 20 min. Av og til blir testen invalid og vi kjører prøven 20 min til. Vennligst bestill timen din minst 1 time før innsjekk på flyplassen stenger.
 • Pris kr 2 600,-. Familie eller reisefølge som bestiller to eller flere tester samtidig får 20% rabatt med prøvesvar på 90 min. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

Antigen-hurtigtest (15 minutter)

 • Testing gir rask påvisning av aktivt virus.
 • Vår antigen test har høy sensitivitet og er gyldig til alle land som krever antigen test inkl UK, USA og andre Europeiske land.
 • Testen kan påvise smitte opp til et par dager før symptomer inntreffer.
 • Prøve tas kun fra nese og vi tester bare symptomfrie.
 • Egnet for reisende og virksomheter som vil teste ansatte før oppmøte på jobb, møter, kurs etc.
 • Også egnet for de som skal besøke personer i risikogruppen og som vil være på den sikre siden.
 • Pris kr 950,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

Antistofftester

Det tar tid for kroppen å danne antistoffer etter korona-infeksjon eller vaksinen. Derfor skal det ha gått minst to uker fra du opplevde symptomer til du tar antistofftesten. Mange med symptomer på korona har ikke fått testet seg, men antistoffer i blodet kan avsløre om du har vært smittet og høyst sannsynlig blitt immun mot viruset i lang tid. Men det er ingen garanti for immunitet, selv om sannsynligheten for ny smitte er minimal. Testene måler om du har antistoffene IgG og IgM.

Antistofftest Hurtig (15 minutter)

 • Prøve tas med et prikk i fingeren og gir svar etter ca 10 minutter.
 • Testen er ~95% sensitiv og CE-merket.
 • Pris kr 750,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

Antistofftest med blodprøve ( ca 24 timer)

 • Vanlig blodprøve tas fra armen og svaret kommer som regel i løpet av 24 timer hvis prøven tas før kl 14. Kan ta opp til 2 arbeidsdager å få svar.
 • Ved reise til Kina kreves rt-PCR og serologisk antistofftest.
 • Serologisk test antas å gi et sikrere svar en hurtigtester, men er avhengig av hvilket stadium av sykdommen man eventuelt befinner seg i.
 • Pris kr 850,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.