Vi tilbyr nå antigen-hurtigtest for COVID-19!

Klinikk Spero tilbyr nå antigen-hurtigtest for COVID-19 som første og eneste klinikk (i skrivende stund) i Rogaland. Testene gir pålitelig prøvesvar i løpet av 15 minutter. Hurtigtestene er av samme type som Norge nylig kjøpte 5 millioner av. WHO har også godkjente en avtale om kjøp av 500 millioner slike hurtigtester.

I dag bruker helsevesenet såkalte PCR-tester. De er svært presise, og oppdager virusets RNA i prøver fra nese eller svelg. Utfordringen er at det tar lengre tid, krever høyt utdannet personell, kostbart utstyr og må analyseres i et laboratorium. Virksomheter taper mye penger for at arbeidstakere må vente lenge på prøvesvar.

De nye hurtigtestene som Klinikk Spero og Helse Sørøst nå har kjøpt, kalles antigen-tester. De er svært raske, enkle og oppdager mellom 96,5 og 97,1 prosent av smittetilfellene. Dermed er det liten risiko for at folk som blir erklært friske, egentlig er syke.

Hurtigtestene passer best til folk som for eks. skal besøke nær familie eller gamle mennesker og ikke vil smitte dem. Passer også for offshore-arbeidere for forebyggende tiltak i virksomheten. Ivaretakelse av ansattes sikkerhet og arbeidsmiljø offshore er viktig. Plattformene er jo lukkede samfunn, der folk omgås både under aktivt arbeid og i hviletid. I tillegg til risikoen for liv og helse ved et smitteutbrudd, vil kostnadene ved en nedstengning kunne bli enorme. Testen passer også til å utelukke smittede deltakere før arrangementer, samlinger og aktivitetermøter etc.

PS. Klinikken åpner i helgene også for Antigen testing for de som reiser på mandager til Italia, kanariøyene, Tyskland, Belgia etc. Flere land kommer til å akseptere Antigen istedenfor PCR tester. Test kan bestilles online enkelt.

Arbeidsgivere som ønsker eller trenger antigen-hurtigtest for sine ansatte er velkommen til å ta kontakt med oss for et skreddersydd tilbud basert på deres spesifikke behov. Vi tar oppdrag på kort varsel over hele landet.