Informasjon om vårt testtilbud

Vi gjør vårt beste for å oppdatere informasjonen på denne siden i henhold til gjeldene regler, men tar forbehold om at deler av informasjonen til tider kan være utdatert. Vi oppfordrer alle til å oppsøke informasjon fra ditt flyselskap eller fra offentlige kilder, som helsenorge.no, udi.no, regjeringen.no og fhi.no.

OBS! Vi tester kun personer uten symptomer! Vi henviser til det offentlige tilbudet ved mistanke om virusinfeksjon. Det samme gjelder nærkontakter uten symptomer.

HUSK munnbind når du møter opp hos oss! Dette er påkrevd både på teststasjonene og på klinikken.

Oversikt over informasjon på denne siden

Testing på Sola flyplassInformasjon til KLM-passasjererTesting utenfor Smart Hotel (Forus)Tilrettelegging for maritimt mannskapAntistofftest ved vår klinikkInformasjon om testene vi tilbyr


Testing på Sola flyplass

Dette avsnittet ble sist oppdatert 19. mars 2021 kl 15:00

 • På flyplassen tilbyr vi antigen-hurtigtest med svar på 15 min, antistoff-test med svar på 15 min og rt-PCR Fast Track som viser resultat etter 20 minutter (plus 5 min hands on). Les mer om testene.
 • Vi har åpnet for drop-in på flyplassen, men de med timebestilling prioriteres. Det kan med andre ord ta lenger enn 20 minutter før du får svar på prøven, da vi må vente til testmaskinen blir ledig.
 • Du finner oss enkelt ved ankomstområdet på flyplassen. Familie som reiser sammen får 20% rabatt på alle tester.

Dersom det er fullt på én teststasjon kan det være ledig time på den andre. Sjekk timeboken for begge stedene så du kan bestille en time der det er minst pågang.


Testing utenfor Smart Hotel (Forus) frem til 30. Juni

(Fra 01. Juli 2021 flytter vi til nye lokaler på Forus for å utvide testkapasitet. Ny adresse oppdateres snart. Bestillingsystemet fra 1. Juli åpnes om få dager)

Dette avsnittet ble sist oppdatert 02. Juni 2021 kl 12:16

 • Ikke gå inn på hotellet! Vår teststasjon er en gul HMS-container nær hovedinngangen til hotellet, ca 2 minutters gange fra vår klinikk. Vi registrer og tester deg på baksiden av containeren. Sitter du i karantene så må du testes her.
 • Adressen er Luramyrveien 12 og det er mulig å parkere på parkeringsplassen foran hotellet.
 • På Forus tilbyr vi både den vanlige og den raske rt-PCR-testen, samt antigen- og antistoff-testene. Les mer om testene.

Dersom det er fullt på én teststasjon kan det være ledig time på den andre. Sjekk timeboken for begge stedene så du kan bestille en time der det er minst pågang.

Tilrettelegging for maritimt mannskap

Vi kan masseteste mannskap ved vår teststasjon på Forus og over hele landet. På dagtid er vi som regel fullbooket så vi foretrekker at testing av mannskap foregår på kvelden. Det tar ca 2 minutter for hver person som testes. Mannskapet kan reise tilbake etter prøvene er tatt. Svartiden avhenger litt av størrelsen på gruppen som testes, men blir som hovedregel levert samme dag og som regel få timer etter prøvene ble tatt. Større grupper kan også testes hos deres lokale / hotell. Vi har mobile lab så kan utføre både Antigen hurtigtest og PCR express over hele landet. Et team reiser med fly til dere og gruppen testes og får svar på samme dag.

Hvis hele gruppen tester negativt kan vi levere en samlet attest. Vi kan også levere individuelle attester på engelsk, f.eks hvis ansatte skal reise ut av landet.

Vennligst send navneliste med personnummer (eller D.nr./DOB hvis de er utenlandske borgere) samt firmanavn og org nr eller PO for faktura til rocco@klinikkspero.no , dersom det haster så send mail til gela@klinikkspero.no Vi registrerer deres ansatte i pasientjournalen og lager rekvisisjon med navnelapp på forhånd for å gjennomføre testing tidseffektivt. Vi har kapasitet til å teste 500 mannskap om dagen.


Antistoff-test ved vår klinikk

Dette avsnittet ble sist oppdatert 19. mars 2021 kl 10:50

På klinikken tilbyr vi kun antistofftesten. For de andre testene henviser vi til vår teststasjon på Forus utenfor Smart Hotel eller Sola Lufthavn. Les mer om testene nedenfor.


Informasjon om testene vi tilbyr

Dette avsnittet ble sist oppdatert 26. mars 2021 kl 13:30

OBS! Vi tester kun personer uten symptomer! Vi henviser til det offentlige tilbudet ved mistanke om virusinfeksjon eller om du sitter i karantene. Det samme gjelder nærkontakter uten symptomer.

rt-PCR (24-72 timer)

 • Prøve tas fra svelg og nese på få minutter.
 • Prøvesvar leveres som regel innen en til to dager, men kan ta opp til 3 dager pga helg og helligdager. Prøver som tas før kl 14 gir vanligvis resultater påfølgende (arbeids)dag.
 • Pris kr 1 250,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Testen er akseptert av stort sett alle land og flyselskap
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

rt-PCR Express (prøvesvar tar ca 20 minutter)

 • Prøve tas fra nese eller hals, det er opp til deg hva du foretrekker.
 • Pris kr 2 600,-. Familie som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt med prøvesvar på 90 min. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

Antigen-hurtigtest (15 minutter)

Nyhet ! Klinikk Spero introduserer PASIENTVENNLIG NASAL PRØVETAKING. Dvs kun 2 CM INNFØRINGSSDYBDE i stedet for pinnene som blir stukket langt inn i nesen. Nye testene minimerer uønskede reflekser som hoste eller nysing, mindre invasivt og mindre ubehag for reisende, noe som hjelper med å redusere reisendes aversjon mot prosedyren.

 • Testing gir rask påvisning av aktivt virus og er gyldig for reise til utvalgte land og blant noen bedrifter. Vi anbefaler offshore-arbeidere å forhøre seg med arbeidsgiver.
 • Testen kan påvise smitte opp til et par dager før symptomer inntreffer.
 • Prøve tas kun fra nese og vi tester bare symptomfrie.
 • Egnet for virksomheter som vil teste ansatte før oppmøte på jobb, møter, kurs etc.
 • Også egnet for de som skal besøke personer i risikogruppen og som vil være på den sikre siden.
 • Pris kr 1 250,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

Antistofftester

Det tar tid for kroppen å danne antistoffer etter korona-infeksjon eller vaksinen. Derfor skal det ha gått minst to uker fra du opplevde symptomer til du tar antistofftesten. Mange med symptomer på korona har ikke fått testet seg, men antistoffer i blodet kan avsløre om du har vært smittet og høyst sannsynlig blitt immun mot viruset i lang tid. Men det er ingen garanti for immunitet, selv om sannsynligheten for ny smitte er minimal. Testene måler om du har antistoffene IgG og IgM.

Antistofftest Hurtig (15 minutter)

 • Prøve tas med et prikk i fingeren og gir svar etter ca 10 minutter.
 • Testen er ~95% sensitiv og CE-merket.
 • Pris kr 750,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.

Antistofftest med blodprøve (24 timer)

 • Vanlig blodprøve tas fra armen og svaret kommer som regel i løpet av 24 timer hvis prøven tas før kl 14. Kan ta opp til 2 arbeidsdager å få svar.
 • Ved reise til Kina kreves rt-PCR og serologisk antistofftest.
 • Serologisk test antas å gi et sikrere svar en hurtigtester, men er avhengig av hvilket stadium av sykdommen man eventuelt befinner seg i.
 • Pris kr 850,-. Familier som bestiller to eller flere tester får 20% rabatt. Bestill time online.
 • Legeerklæring/attest gies på engelsk uten tillegg i prisen.