Klinikk Spero tilbyr antigen-hurtigtest og Express PCR for COVID-19 på Sola Flyplass!

Nyhet! Info til KLM passasjerer. Løsning for 4 timers test før avreise!

God nyhet ! KLM kom med ny info og oppdatering den 16. mars. Kravet for 4 timers test før avreise er endret til 24 timer før avreise. Kravet for PCR testen er fortsatt 72 timer før avgang MEN hvis PCR testen et tatt innenfor 24 timer før avgang da trenger du ikke en ny Antigen test. Dvs dersom du har tatt en test mellom 25 og 72 timer før avgang, da må du ta en antigen test i tillegg innen 24 timer før avgang. Dette gjelder vel de som skal til Netherland. De som har videreforbindelse trenger kun en PCR test tatt innen 72 timer. Denne informasjonen kan endres eller være mangelfull. Det er ditt ansvar for å finne ut hvilken test du trenger. Vennligst se KLM sin side for mere info: https://www.klm.com/travel/no_no/prepare_for_travel/up_to_date/flight_update/index.htm

De som har en negativ PCR test fra før som ikke er tatt innen 24 timer før avreise til Amsterdam, er velkommen til å bestille time for en hurtig antigen test hos oss på Sola Flyplass. Du får svar på 15 min og prisen er 1250 kr inkl attest på engelsk.

Passasjerer som ikke har en PCR test fra før kan bestille express PCR test (svar 20-30 min) hos oss innen 24 timer før KLM avgangen. Da kreves det ikke en ny antigen test. Prisen på denne testen er 2600 kr inkl attest på engelsk. Det anbefales at dere bestiller time i god tid da disse PCR maskinene blir fort fullbooket. Dersom det er fullt på flyplassen kan du bestille time på Forus teststasjon utenfor Smart Hotel. Luramyrveien 12.

Teststasjonen på Sola Flyplass ligger mellom ankomst og innsjekk område. Ca 1 min å gå fra innsjekk i samme etasje. Bestill online enkelt. Følgende skjema må skrives ut, være utfylt og vises til oss før testing. Det er mulighet til å fylle ut skjemaet på flyplassen dersom du ikke har printer hjemme.

Klinikk Spero tilbyr antigen-hurtigtest for COVID-19 som første klinikk i Rogaland. Testene er gyldige for reiser til UK, Netherland, Svalbard, Italia, Sveits og Danmark etc. Reglene forandrer seg hele tiden. Det er ditt ansvar å finne ut hvilken test kreves av din destinasjon.

I dag bruker helsevesenet såkalte PCR-tester. De er svært presise, og oppdager virusets RNA i prøver fra nese eller svelg. Utfordringen er at det tar lengre tid, krever høyt utdannet personell, kostbart utstyr og må analyseres i et laboratorium. Virksomheter taper mye penger for at arbeidstakere må vente lenge på prøvesvar.

Hurtigtestene passer best til folk som for eks. skal besøke nær familie eller gamle mennesker og ikke vil smitte dem. Passer også for offshore-arbeidere for forebyggende tiltak i virksomheten. Ivaretakelse av ansattes sikkerhet og arbeidsmiljø offshore er viktig. Plattformene er jo lukkede samfunn, der folk omgås både under aktivt arbeid og i hviletid. I tillegg til risikoen for liv og helse ved et smitteutbrudd, vil kostnadene ved en nedstengning kunne bli enorme.

Arbeidsgivere som ønsker eller trenger antigen-hurtigtest for sine ansatte er velkommen til å ta kontakt med oss for et skreddersydd tilbud basert på deres spesifikke behov. Vi tar oppdrag på kort varsel over hele landet.